Bahçeli: “Türkiye Şam’a Girmeyi Planlamalıdır”

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Marmara depremi ile Elazığ depremini tartıya çıkarmak ayıp değil midir? Ahlaksızlık değil midir? Hiç kimse karanlığa saklanıp taş atmasın, Türk Devleti her konuda muktedirdir. Türk Milleti’nin sabrını sınamaya çalışanlar, tarihin her döneminde ağır bedeller ödemiştir” dedi.

Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, Türkiye’nin Şam’a girmesi gerektiğini söyledi. Esad’la teması kurulmasını eleştiren MHP Lideri “Esad’ın defterini dürmek varken temas önerisinde olanlar cinayete ve ihanete ortaktır” dedi.

İdlib’de şehit olan 5 askerin vebalinin Rusya’nın omuzlarında olduğunun altını çizen Bahçeli CHP yönetimini şu sözlerle eleştirdi: “CHP yönetimi Türkiye düşmanları tarafından ele geçirilmiştir. CHP’nin Genel Başkanı milli güvenlik meselesidir” diye konuştu.

Konuşmasında Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’a da değinen Bahçeli: “İlker Başbuğ yanlış bir yerde iz sürmektedir” dedi.

Açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda şunları dile getirdi: “Kılıçdaroğlu bugün FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacakmış, aynaya baksa ayağını da boyunu da görecek”