“Rusya’nın yaptığı küstahlık!”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grubu’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya ile yapılan ateşkese olumlu baktıklarını belirten MHP lideri, Rusya devlet televizyonun Türkiye heyetinin bekletilmesine ilişkin yayınladığı görüntülere ise tepki gösterdi. Bahçeli, “Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde servis ettirmişse bunun tanımı şüphesiz küstahlıktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli; “İddia odur ki Rus devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı’yla birlikte heyetinin Putin’in kapısında bekleme anlarını kronometreyle kayda alıp yayınlamış, bu da gündem olmuştur. Zirve toplantılarında benzeri tablolara veya protokol kazalarına istem ve irade dışı elbette tesadüf edilebilecektir. Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde kayda aldırıp sonra da servis ettirmişse bunun tanımı şüphesiz küstahlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Bir alçaklık varsa derhal hem tavzih hem de telafi edilmelidir.”

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda tepki gösteren Bahçeli, “Yunanistan’ın sığınmacılara ateş açması, ölümlere neden olması haydutluk, hayasızlık ve hukuksuzluktur. Uluslararası sözleşmeler, zulüm karşısında başka ülkelere sığınma hakkı tanımaktadır; hani insan hakları?” dedi.

Lafa gelince haktan, hukuktan dem vuran, sıra uygulamaya geçince kaçak ve korkak güreşenlerin insanlığın yüz karası olduğunu söyleyen Bahçeli, “Utanmadan medenilik pozu verirler, ‘muasırız’ derler ama gerçekte insani değerlere muarız olduklarını bir türlü gizleyemezler, saklayamazlar. Nitekim husumetle süslenmiş mızraklarını çuvala sokamazlar. Batının hal-i pürmelali tam da budur.” diye konuştu.

“Türkiye sığınmacı deposu, göçmen barınma alanı değildir” diyen Bahçeli, “Külfet tamamen Türkiye’nin sırtına yüklenmiştir, buna kimsenin hakkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.