Balkanlardan Türkiye’ye Dost Uyarısı

‘Türkiye, Türkiye’den daha büyük’

Tarihi bir seçimin arefesinde bulunan Türkiye’ye uzaklardan önemli dost uyarısı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Balkanlar ziyareti ile moral bulan ata yadiyarı soydaşlar, dünyada söz sahibi olan Türkiye’nin büyüklüğünün farkına varması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Balkanlardaki Türk ve Müslümanlara uzattığı yardım eli karşılık buluyor. Balkan ülkelerinde köy köy belediye belde belde dokunmadık yer bırakmayan Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi, ramazan huzurunu Türkiye ile buluşturduğu özel programla her akşam bir Balkan ülkesinden canlı yayın yapıyor. Yarım milyonu geçen balkan göçmeni nüfüsuyla Balkanlar için önemli bir yeri olan Osmangazi Belediyesi, eserleriyle bölgeyi ayakta tutuyor. Ramazan ayında balkanlara canlı gönül köprüsü kuran Osmangazi Belediyesi’nin organize ettiği Osmangazi Balkanlarda programında katılan Avrupa’nın son Türk beldesi Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türkiye’nin dünyada elde ettiği itibar ve saygınlığın farkına varması gerektiğini söyledi. Uzaktan gittikçe büyüyen Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen oyunun daha net görüldüğünü ifade eden Abdülhadi Krasniç, ‘Türkiye, Türkiye’den büyüktür. İnsanlar sadece Türkiye içinde Türkler var diye düşünmesinler, bizler de burada varız. Bunu Türkiye’de yaşayanlar anlamıyor. Türkiye’nin sınırları Kapıkule’de bitmiyor. Bizler burada Osmanlı ve Türk kültürünü yaşatan bekçileriz. Türkiye’de yaşayan Türkler, Türkiye’nin ne kadar büyük devlet olduğunu bilmiyor. Bizi yabancı olarak görmesinler. Kosova’da bu bayrağın sallanması çok kolay olmadı.’ dedi.

‘Dünya Osmangazi ismini görsün’

Mamuşa Belediye binasının bölgenin en modern hizmet binası olduğuna dikkat çeken Başkan Krasniç, kendilerine bu ve daha birçok hizmet kazandıran Osmangazi Belediyesi’nin yerinin ayrı olduğunu söyledi. Krasniç ‘Biz belediye binamızı Amerikan veya Avrupa fonlarından da yapabilirdik ama biz illa kardeş olan Osmangazi Belediyesi’nin yapmasını istedik. Buraya gelen Amerikalı, İngiliz, Alman veya Ruslar, geldiklerinde Osmangazi Belediyesi tabelasını ve Osmanlı ismini görsün istedik.’ şeklinde konuştu.

Osmangazi Belesiyesi’nin projesi olan ve Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan ve Bulgaristan’dan her akşam canlı yayınlanan Osmangazi Balkanlarda programı Balkanlardaki en güzel duraklardan ramazan atfosferini Türkiye’ye aktarıyor.