Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası İle 17.Yüzyıla “Antik” Bir Yolculuk

Avustralyalı Şef Vladimir Vanshil şefliğinde gerçekleşecek konserde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, ilk olarak Sergei Rachmaninoff’un melankolizm ve biraz da duygusallık içeren sözsüz şarkısı “Vocalise”i seslendirecek. BBDSO, konserde ikinci olarak Fransız besteci Jean Philip Rameau’nun “Nais Uvertürü”nü ilk kez Bursa’lı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Uluslararası Arenada birçok başarıya imza atmış iki sanatçımız aynı sahnede

Ödülleri ve başarılı kariyerleriyle ülkemizi büyük başarıyla dünya sahnelerinde temsil eden iki sanatçımız Soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve Mezzo Soprano Ezgi Karakaya aynı sahneyi paylaşacak. Konserde Yıldırım ve Karakaya, 1710-1736 yılları arasında yaşamış İtalyan besteci Giovanni Battista Pergolesı’nin ana yüreğinin acısını simgeleyen dramatik ve unutulmaz başyapıtı “Stabat Mater”i, kentin ödüllü orkestrası Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecekler.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, Bursa Filarmoni Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Premium katkılarıyla, 6 Şubat 2020 Perşembe akşamı saat 20:00’de Atatürk Kongre ve Kültür  Merkezi’nde gerçekleşecektir.