Bursa’da toplu taşıma 1 milyon yolcudan 400 bine geriledi

Ersel PEKER – Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona salgını ile mücadele kapsamında aldığı tedbirler ve yaptığı denetimlerle, Bursalıların hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmayı sürdürüyor. Dezenfekte işlemlerini tam mesai sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri, aralıksız çalışıyor. Alınan tedbirler ve yapılan uyarılar kapsamında toplu taşımadan kaçınan vatandaşlar evlerinde kalıyor. Bu yönüyle korona virüsünün Bursa ulaşımına etkisi belli oldu. Tüm Bursaray, belediye ve özel halk otobüsleri dahil olmak üzere Bursa’da toplu ulaşım 1 milyondan 400 bin yolcuya geriledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hükümetimiz süreci oldukça profesyonel bir şekilde yürütüyor. Vatandaşlarımız lütfen uyarılara kulak versin. Özellikle yurt dışından ve umreden gelenler kendilerini tecrit etsinler. Hem kendileri hem de toplum sağlığı için tüm uyarılara kulak verelim.” diye konuştu.

“Yüzde 43’lük bir azalma var”

Bursa’daki toplu taşıma kullanım oranlarını açıklayan Başkan Aktaş, 7-8 Mart tarihi ile 14- 15 Mart tarihleri arasındaki hafta sonu toplu ulaşım kıyaslamasını yaparak, “ Yolcu taşıma kapasitemiz 1 milyon yolcu civarında. Bu tarihlerde taşıdığımız yolcu sayısı 400 bin. Yüzde 43’lük bir azalma var. Raylı ulaşımda ise yine söz konusu tarihlerde 290 bin yolcudan 160 bin yolcuya kadar bir azalma söz konusu. Burulaş’a bağlı tesislerimizde de cirosal olarak bir düşüş söz konusu” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen her türlü önlemi yaptığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ Önlemlerimiz had safhada. Kurumlarımız her türlü üzerlerine düşeni yapıyorlar. Salgınla mücadelede en başından bu yana başta toplu taşıma olmak üzere, toplum sağlığını ilgilendiren her aşamayı ekiplerimiz titizlikle değerlendiriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, sosyal mekanlar, müzeler, toplu şekilde girilecek her türlü ortamlar bu sabahtan itibaren 23 Mart’a kadar, kapalı olacak” dedi.