Virüse karadeniz usulü çözüm

Mart 31, 2020 Burak Özkan 0

Ordulu esnaf, Corona Virüse (Covid-19) karşı aldığı önlemler kapsamında, iş yerine gelen müşterilerden aldığı paraları, 100 derecelik kaynar suda kaynatarak dezenfekte ediyor. Virüse karşı Karadeniz usulü çözümü görenler ise şaşırıyor.

İlk hasta Çin’deki o pazarcı mı?

Mart 31, 2020 Burak Özkan 0

Çin basını, sağlık kuruluşlarındaki kayıtlara göre, koronavirüsün bulaştığı ilk kişinin Vuhan’daki Huanan deniz ürünleri pazarında çalışan 57 yaşındaki bir kadın olduğunu yazdı.

Çin akıllanmıyor! Yine açtılar!

Mart 30, 2020 Burak Özkan 0

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, ilk olarak yabani hayvan satışının yapıldığı pazarlarda görülmüştü. Salgın nedeniyle haftalardır kapalı olan bu yerler, skandal bir kararla yeniden açıldı.

Tofaş’ta tıbbi malzeme üretimine başlandı

Mart 30, 2020 Burak Özkan 0

Tofaş, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede ihtiyaç duyulan tıbbı malzeme bulunurluğuna destek olmak amacıyla, ekipman üretimine başladı. Sağlık sektöründe görev yapan personelin virüsten korunması amacıyla Tofaş’ta geliştirilip üretilen, hekimlerce doğrulanmış tıbbi destek ekipmanları, biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabininin ilk örnekleri geçtiğimiz gün Bursa Şehir Hastanesi’ne teslim edildi. Tofaş, bu ekipmanlara ek olarak bu hafta itibariyle “siperlikli maske”nin seri üretimine başlayarak, sağlık çalışanlarına destek sağlayacak.

Fatih Terim taburcu oldu

Mart 30, 2020 Burak Özkan 0

Koronavirüs teşhisi ile hastanede bir süredir tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün yapılan kan ve tomografi tetkikleri sonucu, tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Ferah Ece başkanlığındaki uzman hekimler tarafından oluşan komisyon kararı ile taburcu edildi.