Facebook Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Facebook hesap dondurma işlemi, yapılması uzun sürmeyen ve hesabınızın kullanılmaması için bir çözüm yoludur. Peki, Facebook hesabı dondurma nasıl yapılır?

Facebook dondurma işlemi nedir?

Hepinizin bildiği gibi Facebook, uzun zamandır kullanılan sosyal medya ağlarından biri. Bazı nedenlerden dolayı da insanlar belli bir süre kullanmaya ara vermek isteyebiliyorlar. Facebook dondurma işlemi konusunun doğduğu yer de burası.

Facebook dondurma işlemi, geçici olarak Facebook hesabınızı kapatmanız anlamına gelir. Artık ilgilenemiyor, fazla vakit geçiriyor veya kullanmak istemiyorsanız Facebook hesabını dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızı artık kullanmayacaksanız, Facebook hesap dondurma işlemi sizin için avantajlı olur. Peki, bu avantajlar neler bir bakalım.

Facebook hesabı dondurma avantajları nelerdir?

Facebook hesap dondurma, Facebook kullanıcıları tarafından kolayca halledilebilecek bir işlem ve tabii ki belli avantajları da var. Facebook hesabınızı silmek yerine, Facebook hesap dondurma işlemi yaparsanız, geri dönüşü olan bir yol seçmiş olursunuz. Çoğu insan Facebook hesabı nasıl dondurulur bilmediği için hesaplarını siliyor ve günün birinde yeniden açma şansını kaybediyor.

Facebook hesap dondurma işleminin diğer bir avantajı ise, sosyal medya üzerinde geçirdiğiniz zaman. Facebook üzerinde geçirdiğiniz vakti; ailenize, arkadaşlarınıza, sevdiklerinize ve en önemlisi kendinize ayırabilirsiniz. Artık Facebook dondurma işleminin ne olduğunu ve avantajlarını biliyoruz, fakat bu işlemi yapmadan önce nelere dikkat etmeliyiz?

Facebook hesap dondurma işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler

Facebook nasıl dondurulur konusuna geçmeden, Facebook hesap dondurma işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken konulara değineceğiz.

Facebook hesap dondurma işlemini gerçekleştirdiğinizde, Facebook hesabınız üzerinden insanlar size ulaşamayacak. Facebook üzerinden iletişim kurduğunuz insanları bu konuda bilgilendirmelisiniz. Facebook hesabı dondurma bu insanlarla aranızdaki iletişimin kopmasına sebep olabilir.

Ayrıca Facebook dondurma işlemini yapmadan, yedeklemek istediğiniz fotoğraflarınız vs. var ise, bunları yedeklemenizi öneririz. Çünkü daha sonra o fotoğraflara ulaşmanız için hesabınızı yeniden açmanız gerekiyor.

Facebook nasıl dondurulur?

Facebook hesabı dondurma işlemini, ya linki ile ya da aşağıda gösterdiğimiz sırayla yapabilirsiniz. Öncelikle hesap üzerinden nasıl yapılır ona bakalım, sonrasında ise linkle nasıl dondururuz kısmını inceleyelim.

1 – Facebook sayfanızı açın ve resimde gösterdiğimiz gibi sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ters üçgene basın.

2 – Sembole bastıktan sonra şekilde de gösterdiğimiz gibi Ayarlar bölümüne girin.

3 – Ayarlar’a girdikten sonra, resimde gösterdiğimiz gibi Facebook Bilgilerin’e tıklayın.

4 –  Facebook Bilgilerin’e girdikten sonra resimdeki gibi Dondurma ve Silme işlemlerini göreceksiniz, buraya tıklayın.

5 – Karşınıza Hesabı Dondur ve Hesabı Kalıcı Olarak Sil seçenekleri çıkacak. Aşağıdaki resimde size gösterdiğimiz gibi işaretleyin ve hesabı dondurma işlemine devam et butonuna basın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra, Facebook hesap dondurma için birkaç talimat gönderecek. Bu talimatları yerine getirdikten sonra, hesabınızı dondurmuş olacaksınız.

Facebook dondurma linki ile Facebook dondurma

Bu işlemler size çok uzun ve zahmetli geliyorsa Facebook dondurma linki var. Bu link sizi direkt olarak son işleme götürür.

Facebook dondurma linki: https://www.facebook.com/deactivate/

Son olarak, eğer Facebook Messenger dondurma işlemini de gerçekleştirmek istiyorsanız, Facebook dondur işlemini daha önce yapmış olmalısınız. Aksi takdirde Facebook Messenger dondurma işlemini yapamazsınız.

Facebook dondurma işleminden sonra tekrar açılabilir mi?

Facebook hesap dondurma işlemini gerçekleştirdikten sonra, hesabınızı tekrar açabilirsiniz. Hesabınız yeniden açmak için yapmanız gereken tek şey Facebook sayfasına girmek. Daha sonra e-mail adresinizi ve parolanızı girerek tekrar giriş yapabilirsiniz.

Facebook dondurma işlemi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi kalıcı bir işlem değildir. Hesabınız siz yeniden açana kadar kapalı kalır.

Facebook hesap dondurma işlemi aslında bu kadar basit. Facebook dondurma işlemini yapmadan önce her şeyinizi yedeklediğinizden emin olun ve size kalan zamanın tadını çıkarın.

Facebook hesap dondurma işleminin nasıl yapıldığını sizlere aktardığımız bu yazı, umarız sizler için yararlı olmuştur.