Karantina otobüsünden yolcu kaçırdılar!

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa’da bulunan Türkiye vatandaşları ülkeye döndü.

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen vatandaşlar, İstanbul Havalimanı’ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi.

Yolcu’nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı olduğu ortaya çıktı.

Otobüste bulunan diğer yolcuların tepki göstermesine rağmen indirilen Sofi, polis ekipleri tarafından başka bir araca alındı.

KTTC Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak” dedi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından açıklama yaptı. İki yolcunun Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa alındığını belirten Soylu, buna karşın son gelen yolcular için transit uygulamasının olmadığını vurguladı. Soylu “Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor” dedi. Mustafa Sofi “Kızım Kıbrıs’a gönderildi” derken, Soylu Kıbrıs aktarmalı iki yolcunun da karantinaya alındığını ve 14 gün sonra gönderileceklerini söyledi.

Adalet Bakanı Gül: Gereken yapılacaktır.

Adalet Bakanı Abdühamit Gül, sosyal medyada doluşan görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Gül, “Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz” dedi.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.