WhatsApp Aktif Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması  WhatsApp  bu sefer platforma entegre edilen özelliği ile değil kırdığı rekor ile gündeme geldi. Uzun bir sürenin ardından aktif kullanıcı sayısını açıklayan WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulaması unvanını korudu.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Facebook’un 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında bünyesine kattığı WhatsApp 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. WhatsApp geçtiğimiz haftalarda Android  uygulama mağazası Google Play’de 5 milyar indirilme barajını aşmıştı.

WhatsApp’ın 5 milyardan fazla indirilmesi kuşkusuz uygulamanın popülaritesine bağlı. Ancak bu başarıda bazı telefon üreticilerinin de payı var. Nitekim uygulama bazı Samsung cihazlara önceden yüklü olarak geliyor ve bunun da indirme sayılarını etkilediğini söyleyebiliriz.

Ancak WhatsApp, Google Play Store’da ilk defa 5 milyar indirilme barajını geçen uygulama değil.Geçtiğimiz aylarda Facebook bu barajı aşarak, Google uygulaması olmayan ve bu indirme rakamına ulaşan ilk uygulama olmuştu.