
Açık adını paylaşmayan adam, çiğ et yerken görüntülendi. Bu davranışı nedeniyle Amsterdam polisi de olay yerine gelerek adamı sorguladı.
Görgü tanıklarına göre adam eti yerken etten halen kan damlaları akıyordu…
‘Vegan olun ve ölün’
Protestocunun giydiği siyah renkli ve “Vegan olun ve ölün” yazılı siyah tişört de dikkat çekti.
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ilk kez düzenlenen Vegan Yemek Festivali’nin katılımcıları tarafından yapılan çok sayıda şikayet nedeniyle polis olay yerine geldi.
Çiğ et getirerek yiyen adama bir asistanın ve kameramanın eşlik ettiği, bir saate yakın süre festival alanında durduktan sonra oradan ayrıldıkları bildirildi.
Vegan Festivali’ni düzenleyenlerden açıklama geldi
Festival sözcüsü söz konusu kişinin yaptıklarını onaylamadıklarını ve festivalin bir aile etkinliği olduğunu söyledi.
Sözcü, “Çiğ et yemek tabi ki yasak değil. Ancak kanlı ve yağlı çiğ bir eti çiğneyen adamı görmek şok ediciydi. Üstelik etrafta çok sayıda yetişkinin yanında çocuk da vardı. Protestocunun eti yediği anlarda çocuklara yönelik bir program devam ediyordu” diye konuştu.
Olaydan sonra polisten yapılan bir açıklamaya göre olayla ilgili herhangi bir tutuklama olmadı. Tepki görmesine rağmen olay yerini terk etmek istemeyen eylemci bir süre sonra festivalden ayrıldı.