Emekli doktorlar göreve çağrıldı

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), dünyayı kasıp kavuran corona virüs (Covid-19) ile mücadele için acil önlemler almaya devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan hastaneler için yeterli medikal malzeme ve solunum yolu cihazı sözü alan NHS, sağlık çalışanı sıkıntısını ortadan kaldırmak için de düğmeye bastı.

Corona virüs salgınıyla mücadele için emekli 65 bin doktor ve hemşireye tek tek mektup gönderilerek, göreve dönmeleri ricasında bulunuldu.

İskoçya da benzer bir adım atıyor. İskoçya’da son 3 yıl içerisinde herhangi bir nedenle görevi bırakan sağlık çalışanlarının tekrar görevlerinin başlarına dönmeleri emredildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, halkın verilen tavsiyelere uyması durumunda yeni tip corona virüste (Covid-19) durumun 12 haftada tersine çevrilebileceğini söyledi.

Başbakan geri adım attı

Toplumsal bağışıklık kazanılması için virüsün kontrollü bir şekilde yayılması stratejisini izleyen İngiliz hükümeti, eleştirilerin ve toplamda ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik değerlendirmelerin ardından politikasında bazı değişikliklere gitmişti.