
Acun Ilıcalı ile Itır Esen aşk yaşadığı iddiası magazin gündemine bomba gibi düştü. Acun Ilıcalı ile Itır Esen’in Bağdat Caddesi’nde baş başa Dubai’de tatil yaptıkları iddia ediliyor. Peki Itır Esen kimdir, nerelidir? İşte Itır Esen’in hayatı.
Itır Esen 1999 yılında doğdu. Seslendirme sanatçısı Hayri Esen’in torunu ve yeşilçam oyuncusu Itır Esen’in aynı ismi taşıyan yeğenidir. İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi olan Esen, ünlü isimlerin tasarımlarında modellik yaptı.
Bugüne kadar Zeynep Tosun, Özgür Masur, Meltem Özbek, Çiğdem Akın ve Zeynep Erdoğan gibi modacıların defilelerinde görev aldı.
2017 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasının birinci oldu. Fakat sosyal medya hesabı twetter üzerinden 15 Temmuz Şehitleri hakkında yaptığı yorum nedeniyle tacı elinden geri alınmıştır.
ITIR ESER’İN ATTIĞI O TWEET!
”15 Temmuz şehitler gününü kutlamak adına sabahında regl oldum. Günü şehitlerimizin kanlarına temsilen kanayarak kutluyorum.”
ITIR ESEN O DAVADAN BERAAT ETTİ!
MISS Turkey 2017 yarışmasında Türkiye Güzeli seçilen Itır Esen, tacının elinden alınmasına neden olan 15 Temmuz paylaşımlarıyla ilgili yargılandığı davadan beraat etti.
Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan 1 yıla kadar hapsi istenen Itır Esen Twitter hesabından, “15 Temmuz şehitler gününü kutlamak adına sabahında regl oldum. Günü şehitlerimizin kanlarını temsilen kanayarak kutluyorum” mesajını paylaşmıştı.
22 Eylül 2017’de yapılan güzellik yarışmasında Itır Esen’in, 15 Temmuz 2017’de attığı mesajı gündeme gelmiş ve tacı geri alınmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Itır Esen’e halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Itır Esen, “Tweet’i hakaret kastıyla paylaşmadım. Yanlış anlaşıldım” demişti.
İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, Itır Esen ve Avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu katıldı.
Dava görülen ilk duruşmada karara bağlandı. Itır Esen, “Yanlış anlaşıldığım için çok özür dilerim. Paylaşımımın bu şekilde anlaşılacağını düşünsem bu şekilde paylaşımda bulunmazdım. Amacım halkın sosyal bir kesimini aşağılamak değildi. Suçsuzum” dedi. Ceza alması durumunda hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını isteyen Esen, “Hakkımda tayin olunacak cezanın para cezasına çevrilmesini talep ediyorum. Bu mümkün olmadığı takdirde ertelenmesini talep ediyorum” dedi.
Mahkeme suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Itır Esen’in beraatına karar verdi.