
Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunan bir kişi, sohbetlerine katıldığı, kendisini ‘şeyh’ diye tanıtan Süleyman Işık’ın erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü.
62 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, geçen aralık ayında görülen son duruşmada ise cinsel saldırıya uğradığını ileri süren mağdurlardan birinin şikayetinden vazgeçtiğini bildirerek, Süleyman Işık’ı 5 kişiye yönelik ‘cinsel istismar’ suçundan 61 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Işık, el konulan bilgisayarında bulunan görüntülerle ilgili olarak da ‘müstehcenlik’ suçundan 1 yıl hapis ve 100 TL adli para cezasına çarptırıldı.
Süleyman Işık’a mağdurlardan birine cinsel istismarda bulunurken yardımcı olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Murat Karabayrak ise ‘cinsel istismara yardım etmek’ suçundan 5 yıl hapis cezası aldı.
‘BU ZAMANA KADAR NERDEYMİŞ?’
Işık hakkında ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla yeni bir dava daha açıldı. Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın mağduru o dönem 18 yaşından küçük olan S.M.Y., Işık’tan kendisini istismara zorladığı iddiasıyla şikayetçi oldu.
Açılan bu yeni davayla ilgili ilk duruşmada şikayetçi S.M.Y., tutuklu sanık Işık ve tarafların avukatları katıldı. Şikayetçi H.B.’nin ifadesinde ”Arka odada yalnızdık. Süleyman Işık bana bir şey yapmadı. Bana, kendisini taciz ettirdi” dediği öğrenildi.
Davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Süleyman Işık ve taraf avukatları katıldı. Işık savunmasında, “Cumhuriyet Savcısının mütaalasına katılmıyorum. Çocuk 2016 yılında istismara uğradığını söylemiş. Bu zamana kadar nerdeymiş? Çocuğun ailesini tanıyorum. Çocuktan şikayetçi değilim. Beraatimi talep ediyorum. Suçsuzum” dedi.
Mahkeme heyeti, savunmaların ardından kararını açıkladı. Heyet, Süleyman Işık’ı, ‘cinsel istismar’ suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.