Köfteci Yusuf Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Köfteci Yusuf Akkaş’ın Hayatı

1978 senesinde Bursa İli’nin Yenişehir İlçesi, Kızılhisar Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Bursa Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. Babasının geçmiş yıllarda kamyonculuk yaptığını, annesinin ise ev hanımı olduğunu belirtmiştir. Yarattığı Köfteci Yusuf markası öncesinde, tarlada çalışmış, hayvan bakmış, peynircilik ve garsonluk gibi işlerle meşgul olmuştur. Üç kardeştir, bir kız, bir de erkek kardeşi vardır.

Ticaret hayatına babasının köylerinde bulunan kahvehanesinde çalışarak adım atmıştır.

Köfteci Yusuf markası;

1996 senesinde sadece 4 masası bulunan ilk köfteci dükkanını İznik’te açmıştır. 2 sene sonra dükkan küçük gelmeye başlamış, 1998 senesinde 600 kişi kapasitesine sahip bugünkü büyük restaurant zincirlerinin temelini attığı dükkanı açmıştır. Kısa sürede hizmet, fiyat ve ürünler çok beğenilmiş artan talepler nedeni ile 2. şubesini Bursa Orhangazi’de açmıştır. 3. Şubesi ise Bursa Yalova üzerinde yer almıştır. Kısa sürede ünü il dışına taşmış ve artık farklı illerdede şube açma gereği duymuştur.

Günümüzde Köfteci Yusuf A.Ş. markası ile büyük bir restoran zincirine sahip olan Yusuf Akkaş, ekmek Arası Y. konseptlerini ve dönercileri ise kardeşi Ramazan Akkaş’ın takip ettiğini belirtmiştir.

Şubeleri,

Uzun senelerdir gıda sektöründe faaliyet gösteren markası Avrupa Standartlarında Türkiye’nin en büyük Köfte Fabrikası’dır.

İstanbul’da 17, Bursa’da 18, Ankara’da 11, İzmir’de 7, Balıkesir’de 6, Samsun’da 6, Aydın’da 3, Antalya’da 3, Muğla’da, Bilecik’te, Eskişehir’de, Kırklareli’de, Kocaeli’de, Ordu’da ve Kırıkkale’de 2 şubesi bulunmaktadır. Ayrıca, Denizli, Isparta, Yalova, Sakarya, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Afyonkarahisar, Konya, Edirne ve Aksaray’da 1’er şubesi bulunmaktadır. Toplam da ise 98 noktada hizmetlerini sürdürmektedir. (Şube Bilgileri Doğru Olmayabilir Bunun İçin Köfteci Yusuf’un Web Sitesine Bakmanızda Fayda Var)

Günümüzde bir çok ünlü Alışveriş Merkezi’nde de şubelerini bulunmakta, günlük bir şubesine ortalama 10 bin civarında müşterinin geldiği belirtilmektedir. Sadece Köfte olarak değil, döner, Burger, Dürüm, Hesaplı Kasap, Kahvaltı ve Çorba markaları ile de hizmetlerini sunmaktadır. Herhangi bir şubesine gittiğinizde uygun fiyata kasaptan, et, döner, kıyma, sucuk vb. ürünleri satın alabilirsiniz.

Bursa Yenişehir’de bulunan, Et Entegre Tesisleri ile Hesaplı Kasap adı altında, zengin kasap ve şarküteri ürünlerini tüketici ile buluşturmaktadır.

Markası ve restaurantları ile 2015 Temmuz’da, Hürriyet Gazetesi’nin Kelebek ekinde Türkiye’nin En İyi 10 Yol Lokantası sıralamasında 1. seçilmiştir.

Bazı haber kaynaklarında Sedat Peker’in marka ile ortak olduğu, bazı kaynaklarda ise Bilal Erdoğan’ın Köfteci Yusuf’u satın aldığı yönünde haberler mevcuttur. Ancak bu haberler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.