Köfteci Yusuf’un Başarı Hikayesi

İlk şubesinin İznik’in bir kenar mahallesinde olduğunu anlatan Akkaş, “4 masalı bir dükkanımız vardı, oradaki iyi hizmetimiz ve ürünümüzdeki lezzetin, değişmeyen reçetemiz sayesinde bizi ziyaret eden misafirlerimizin bizi önermeleriyle ikinci şubemizi de Orhangazi’de açtık. Orhangazi şubemiz de İstanbul yolunda olduğu için bizi İstanbul da yaşayan müşterilerimiz de tanıdı. Daha sonra Bursa’da Yalova yolu üzerindeki 3’üncü şubemizi açarak Bursa gibi büyük bir pazarda yerimizi aldık” dedi.

Köfteci Yusuf’un Başarısının Sırrı Ne?
Akkaş ,Köfteci Yusuf’un başarısının sırrını anlatırken, “Müşterilerimizin teveccühü ve bize kefil olarak bizi tavsiye etmeleriyle 24 yıldır 7 bin çalışan emektar arkadaşımızla beraber birkaç güne kadar yüzüncü şubeyi açmak nasip olacak. Bizim 24 yıldır değişmeyen bir reçetemiz var dana eti, kuzu eti, tuz, ekmek, pul biber gibi bütün ürünlerimizi seçerek alıyoruz. Pul biberi Kahramanmaraş’tan, dana etlerini ise Türkiye’deki belirli besicilerden alıyoruz. Günlük 250’ye yakın büyükbaş, bine yakın küçükbaş işliyor ve günlük taze üretim yapıyoruz” dedi.

Yusuf Akkaş ayrıca bu büyük üretim sisteminin nasıl işlediğini de anlattı. “ Bizim şu anki sistemimiz de sanal bir algoritmamız var, yarın dükkanlarımızda kaç kilo satabileceğimizi az çok tahmin edebiliyoruz; bugün sabah 09:00’da başlayıp akşam 18:00’e kadar dükkanların yarın satacağı ürünü üretiyoruz, yani taze üretiyoruz. Akşam saat 18:30’tan sonra Türkiye’de bu konuda lider olan bir firma bizim lojistik işimizi yapıyor. Soğutulmuş artı 4 derecelik araçlarla akşam 18.00’den sabah 08:00’e kadar ertesi gün satılacak ürünümüzü taze bir şekilde dükkanlarımıza sevk ediyoruz.” diyerek üretim sürecini özetleyen Yusuf Akkaş, tüketicilerin çok merak ettiği köfte tadına dair tüyolar da paylaştı, “ Ürünümüzü İnegöl Köfte tarzında bir iki gün bekletiyoruz, biraz lastiksi olmasının nedeni bu yüzdendir” diyen Akkaş, “Değişmeyen bir reçetemiz var taptaze ürün satıyoruz. O gün gönderdiğimiz ürün mümkünse gece 23:00’de bitiyor. dükkanlarımıza her gün satabileceğimiz kadar ürünü sevk ediyoruz.” dedi.

Her Gün Tonlarca Eti Müşterisine Sunuyor
Köfteci Yusuf’un üretim tesisinde Line TV’ye konuşan Yusuf Akkaş, ”Arada bir aracı yok kendi çiftliğimiz var hayvan besliyoruz, Türkiye’nin en büyük besicileriyle çalışıyoruz. 50 bin metrekare açık alan 40 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. kendi dükkanlarımızda aracı olmadan kendimiz satıyoruz. İmalattaki yüzde 15, çiflikteki yüzde 15 ve kendi dükkanlarımızda bir franchising olmamasından kaynaklı yüzde 15. Buradaki bütün kar amaçlarını aslında daha ekonomik satarak müşterilerimizden yana kullanıyoruz. Bizim çok cüzzi karlarla çalışan, tonlarca köfte satmak üzerinde kurgulanmış bir modelimiz var.” dedi.

Günlük en az 80, en fazla 100 ton et ürettiklerini söyleyen Akkaş, “Yüzde yüz fermente sucuk yapıyoruz. 8-9 gün gibi sürelerle doğal fermentasyon ile sucuk üretiyoruz. Bu kategoride herkes 80-100 liraya fermente sucuğu satarken biz 44 liraya sucuk satıyoruz.” dedi.

Müşteriyi Dinlemeyen Başarılı Olamaz
Hizmet politikasındakı işleyişin sistemini de anlatan Köfteci Yusuf Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akkaş, “Ülkemizde yapılan bir yanlışlık var. ;şler birazcık yolunda gittiğinde yöneticiler veya o işin başındaki insanlar genelde sahadan çekiliyorlar. Ama biz asla sahadan çekilmeyiz. Biz başarının burada yapılan işe bağlı olduğuna inanırız. Günlük yüzde 70’lik bir zaman dilimini mutlaka sahada müşterinin yanında geçiririz. Çünkü hakikatten her şey orada oluyor. Sen ne kadar ekonomik satış yaparsan yap, ne kadar çok ürün verirsen ver sonuçta orada eylemin yapıldığı yerde başarırsızsan bu işi sürdüremezsin. Müşterilerimizi ve elemanlarımızı hep dinleriz; bu yüzden şu anda bununla ilgili internet üzerinden bize form doldurarak müşterilerimizin şikayetlerini hep dinleyerek gelişiyoruz” dedi.

Çalışanlarının Yüzde Yetmişi Kadın
Kadın istihdamına önem veren Yusuf Akkaş, “Bereketimizi bayan çalışanlarımız arttırıyor diyebiliriz; çünkü bayanlar çok daha titizler. Omurgamızı erkek arkadaşlarımız yapıyor ama bayanlar bizim o içerideki manevi gücümüzü de oluşturuyor. Onların ‘Biz yaparız, ayaklarımızın üstünde dururuz’ duruşları, annelik duygularını arkadaşlarımız bile hissettiğinde bir aile olunuyor ve motivasyon çok daha yükseliyor.” diye konuştu.

Yüzüncü Şube Yenişehir’e
Line tv’ye demeç verdiği Yenişehir’deki tesislerini anlatan Yusuf Akkaş, “Burası 600-700 civarında çalışan arkadaşımızın bulunduğu bir fabrikamız. İlk şubemiz İznik’te açılmıştı, fabrikamız Yenişehir ilçesinde. Tabi kendi çalışanlarımızdan Yenişehir’deki halktan fazlasıyla bize gelen bir talep var. Nasip olursa 100’üncü şubemizi burada fabrikamızın önünde satış mağazası olarak açmak istiyoruz. Zaten kasap olarak hizmet veriyoruz burada ama şimdi ekmek arası konseptimiz var o konseptimizi 100’üncü şubemiz olarak birkaç gün içinde Yenişehir’de açacağız.” müjdesini de verdi.