
Türkiye’de et kesiminin azalması nedeniyle kokoreç karaborsaya düştü. 3,5 kilogramlık 1 şiş kokoreç 20 gün içerisinde 100 liradan 150-160 liraya kadar çıktı. Esnaf iç piyasada da yeterli hayvan kesimi yapılmamasından kaynaklandığını iddia ettikleri sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur; “Kokoreç fiyatları 20 gün önce arttı. Bunun da nedeni Türkiye’nin yurt dışına ihracat yapması ve mal olmaması. Yüzde 50 zam yapıldı. 100 liraya satılan 1 şiş yani 3.5 kilogram kokoreç şuan 150 lira. Şırdan da 7.5 liradan 12.5 liraya çıktı. Elimizde yeterince mal olmaması fiyatları artırdı. Şırdan, mumbar, kokoreç kalmadı elimizde. Karaborsaya düştü. Esnaflarımız düşünüyor nasıl çıkacağız işin içinden diye. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Biran evvel ihracatları durdurmalarını istiyoruz. Yoksa et fiyatları 100 lirayı bulur. Mal bulunmadığı için karaborsaya düştü. Fiyatların önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı.