
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son bir yılda kümes hayvancılığı ve süt ürünleri sektörlerinde yaşanan değişimlere dair istatistikleri paylaştı.
Kesilen tavuk sayısı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,7 azaldı.
Tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3 azaldı.
Kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %26 azaldı.
Hindi eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %32,4 azaldı.
Kümes hayvancılığında artış gösteren tek veri ise tavuk yumurtası üretimi oldu. Geçen yılın aynı ayına göre yumurta sayısı %1,2 arttı.
Süt ürünleri verilerinde ise toplanan inek sütü miktarının Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 azaldığı görüldü.
İnek peyniri üretimi 62 bin 295 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 239 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldı.
Ayran üretimi ise 54 bin 413 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azalış gösterdi.
Süt ürünleri verilerinde artış gösteren tek veri yoğurt oldu. Yoğurt üretimi 105 bin 331 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 arttı.