Kümes hayvanları ve süt ürünleri üretiminde azılma

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son bir yılda kümes hayvancılığı ve süt ürünleri sektörlerinde yaşanan değişimlere dair istatistikleri paylaştı.

Kesilen tavuk sayısı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,7 azaldı.

Tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3 azaldı.

Kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %26 azaldı.

Hindi eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %32,4 azaldı.

Kümes hayvancılığında artış gösteren tek veri ise tavuk yumurtası üretimi oldu. Geçen yılın aynı ayına göre yumurta sayısı %1,2 arttı.

Süt ürünleri verilerinde ise toplanan inek sütü miktarının Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 azaldığı görüldü.

İnek peyniri üretimi 62 bin 295 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 239 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldı.

Ayran üretimi ise 54 bin 413 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azalış gösterdi.

Süt ürünleri verilerinde artış gösteren tek veri yoğurt oldu. Yoğurt üretimi 105 bin 331 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 arttı.