Mahmut Orhan 6 Days Klibi Nerede Çekildi?

Müzikte genç yaşında büyük başarı yakalayan Bursalı DJ Mahmut Orhan, yeni klibi “6 Days”ın çekimlerini tamamladı.

Sosyal medyada yayınlanan klip çok kısa sürede on binlerce kişinin büyük beğenisini kazandı.

Klibin çekimlerini Mardin’de yapan ünlü DJ Orhan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “6Days, bizce Mardin’e çok yakıştı. Gece gündüz demeden, bizimle bu klibin çekimlerinde çalışan tüm arkadaşlarımıza selam olsun, eseriniz yayında! Benim için özel bir yeri olan 6Days klibi, bir çok kişi için de özel olur umarım İyi seyirler!” dedi.

MAHMUT ORHAN KİMDİR?

11 Ocak 1993 tarihinde Bursa’da doğan Mahmut Orhan, 15 yaşında Üç Adam Ses Işık adlı seslendirme firmasında çalışmaya başladı. Usta-çırak ilişkisi içerisinde kendini yetiştirdi. İlk eserlerini 2010 yılında vermeye başladı. 2011 yılında artık birçok mekanda onun parçaları çalınıyordu. 19 yaşında İstanbul Bebek’teki ünlü bir gece kulübünün müzik direktörü oldu.

Daha sonra da kendi stüdyosunu kurdu. 2012’de “Little Buddha 5”, “Fringe”, “Siddharta Dubai” ve “Céiron” parçalarını yayımladı. İlk albümü olan Chilai’yi 2014’te Beachside Records aracılığıyla çıkarttı ve derleme albüm yayımlayan en genç Türk oldu. İzlenme sayısı 300 milyona yaklaşan “Feel” parçası ile pek çok ülkedeki listelerde ilk 10 içerisinde yer aldı. Almanya’dan Kanada’ya, Arap ülkelerinden Rusya’ya 20-25 ülkede müzik yapan Orhan, GQ Dergisi’nce “Yılın DJ’i” seçildi. Enstrümanlarıyla Doğu’ya, sound’uyla Batı’ya dönük bir müzisyen olarak niteleniyor.

‘BURSALI’YIM, BURSASPOR’LUYUM’

“Bursalıyım, Bursasporluyum. Bursaspor‘un hiçbir maçını kaçırmam” diyen Mahmut Orhan, her tür müzikten besleniyor: “Çok farklı şeyler dinliyorum. Don Diablo, Kygo, Robin Schulz, klasik müzik, caz… Müslüm de, Rihanna da, Sagopa da… Hepsinden bir şeyler alabiliyorum. Çalmak ayrı, dinlemek ayrı. Kendi çeşitliliğin başkalarındaki çeşitliliğe de ses verir, ben buna inanırım. Çok core bir müzik yapsam da içinde tanıdık ya da yabancı, birbirinden cazip ezgiler var. Yaptığım işin rock’la hiç ilgisi olmasa da duygular hep rock’tır örneğin.”

6 Gün Savaşı’nın Sonuçları

Savaştan zaferle çıkan İsrail’in elde ettiği topraklar.

Resmen lise düzeyi tarih dersi kıvamında geçen yazımızın sonuna yaklaşıyoruz. 6 Gün Savaşı’nın sonunda tüm Arap ülkelerine karşı zafer kazanan İsrail, tarihi ve bulunduğu coğrafyayı değiştirdi. İsrail her üç cephesinde de stratejik derinlik sorunun çözdü ve doğal güvenlik sınırlarına ulaştı. Batıda Süveyş Kanalı ve doğuda Ürdün Nehri Mısır ve Ürdün arasında doğal bir sınır çiziyordu. Kuzey de ise Golan Tepeleri, Suriye’yle arasında doğal bir bariyer görevi görüyordu. İsrail uzun zamandır istediği stratejik coğrafi konuma kavuşmuş ve en büyük düşmanlarının ordularını bertaraf etmişti. Savaşın bilançosu ise çok daha ağırdı. 6 gün içinde 10 bin Mısırlı, 6 bin Ürdünlü ve 700 İsrailli toplam 17 bin insan hayatını kaybetmişti. Fakat İsrail için problem yeni başlıyordu. İşgal ettiği yerlerdeki yerli halkların çıkardığı ayaklanmaları bastırmaya çalışacaktı ve bunun yanında da mülteci sorunu ortaya çıkmıştı. Bu durum günümüze kadar süre gelen İsrail-Arap anlaşmazlığının temelini attı. Günümüzde Kudüs’ü de içile alan ve Filistin halkının da yaşadığı Batı Şeria 50 yıldır İsrail işgali altında. Öte yandan İsrail Sina Yarımadası’ndan 1982’de Gazze’den de 2005’te çekildi. si