
Yerli otomobilin Bursa’ya çok yakışacağını dile getiren Özer Matlı, Türkiye Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarının 22 milyar olacağını söyledi.
13 yıl içinde hayata geçecek olan projenin 4 bin 323 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Matlı, “Türkiye otomotiv sektörünün lokomotifi olan şehrimiz, hem var olan dünyaca ünlü markaların otomobil fabrikaları ile hem de otomobil yan sanayi ile otomotiv sektöründeilk sırada. Yerli otomobil üretiminin Bursa’da yapılacak olması şehrimiz dinamizmine güç katacaktır. Bursa`ya yapılacak bu yatırımın artan nüfus ve ülkemizdeki genç issiz oranına bakıldığında doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 25 bin kişinin hayatına dokunacaktır” dedi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla, TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu`nun başkanlığında yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde üretilen yerli otomobilimizin, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, vizyonuyla bizlere yol gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a ve gayretlerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu`na Bursa iş dünyası olarak şükranlarımızı sunuyoruz.Tüm bu süreçte bir Bursalı olarak TOBB Yönetim Kurulu`nda yürüttüğümüz hummalı çalışmaların meyvesini vermiş olması benimiçin hem ayrı bir gurur kaynağı hem de ayrı bir sorumluluktur ” dedi.