Nestlé Gönüllülerinden Bursa Karacabey’de Plogging Etkinliği

Sosyal medyada son dönemde hızla yükselen bir trend olan “plogging”, bir yandan doğada spor yaparken diğer yandan çöp toplayarak çevre temizliğine katkı sağlayan bir sosyal duyarlılık aktivitesi.

Ortak Değer Yaratma anlayışı doğrultusunda topluma fayda sağlayacak projelerini bireyler ve aileler için beslenme ve fiziksel aktivite, topluluklar için istihdam ve kırsal kalkınma, gezegen için ise operasyonlarının etkisini sıfıra indirmeye odaklayan Nestlé’nin çalışanları, bu aktiviteyi Bursa Karacabey’e taşıdı.

Gerek profesyonel gerekse de özel yaşantılarında çevre bilinciyle hareket eden Nestlé gönüllüleri, 20 Şubat Çarşamba günü fabrika çevresindeki yeşil alanda bir çevre aktivitesi düzenledi. Bölgede zaman içinde birikerek kirliliğe sebep olan ve müdahale edilmediği takdirde doğada dönüşümü binlerce yılı bulabilecek çöpler el birliği ile toplandı. Gün boyu süren etkinlik sonunda çoğu evsel atıklardan oluşan 1500 kg çöp geri dönüşüm sürecine dahil edildi.

92 Nestlé çalışanının yer aldığı etkinliğe destek veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye olarak çevre bilincinin aşılanmasında bu tür kurumsal gönüllülük faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğine inandıklarını belirterek “Bizler, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakmak için bugünden korumaya başlamalı ve bu bilinci toplumun her kesimine aşılamalıyız. Doğa konusundaki farkındalığı arttırmak adına düzenlenen bu tür aktivitelerin de gelecek için son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Çevremizi kirletmeyerek,sahip çıkarak, yaşanabilir bir çevre için bu tür çalışmaların artarak devam ettirilmesi gerekiyor. Özellikle de sıfır atık ve geri dönüşüm konularında hepimiz duyarlı olmalıyız. Bu noktada Karacabey Belediyesi olarak, ‘doğa dostu’ kimliğimizle örnek çalışmalara imza atıyoruz. “ dedi.

Nestlé Türkiye İK Direktörü Nilüfer Demirkol ise, “Son dönemde Plogging adıyla gündeme gelen aktivite, ilk olarak İsveç’te fiziksel aktivitenin çöp toplama ile birleştirilmesi anlayışından doğdu. Bu, Nestlé’nin ‘hayat kalitesini artırma ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunma’ amacıyla son derece örtüşen bir yaklaşım. Fabrikalarımızdan çıkan bütün atıkların geri dönüşüme, tekrar kullanılmaya ve enerjiye dönüştürüldüğünün bilinci ve gönül rahatlığıyla çalışan Nestlé gönüllüleri, bulunduğumuz topluluğa değer katma anlayışımız kapsamında bu etkinliği hayata geçirdi. Plogging aktivitesi ile toplanan çöplerin Nestlé tarafından geri dönüşüme gönderilmesiyle çevre korunmasına yönelik faaliyetlerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu süreçte bize destek veren Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’a ve belediye çalışanlarına da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.