Bursa Mitingleri Ne Zaman ?

Seçime 37 gün kala Cumhurbaşkanı adayları Türkiye’yi geziyor her gün farklı yerlerde mitingler düzenliyor, vatandaşla bir araya geliyor. Peki Bursa’da kim, ne zaman, nerede, nasıl bir etkinlik düzenleyecek?

Kesinleşen tarihler arasında en yakın miting tarihi CHP’li Muharrem İnce’ye ait. CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 1 Haziran Cuma günü Bursa’da olacak. İnce mitingini geçtiğimiz hafta açılışı düzenlenen İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda gerçekleştirecek. 7 bin oturma yeri bulunan statta saha içiyle birlikte 20 bin kişiye Yeryüzü Sofrası adıyla iftar verilmesi, ardından da aynı yerde İnce’nin miting yapması planlandı.

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ise 10 Haziran’da Bursa’da Atatürk Stadyumu Meydanı’nda miting yapmak için izin tebligatı talep etti. İzin tebligatı gelmediği taktirde Karamollaoğlu mitingini Gökdere Meydanı’nda gerçekleştirecek.

 

Miting Tarihini 17 Haziran olarak belirleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in miting yapacağı yer ise henüz kesin değil. Kuvvetli ihtimal miting Gökdere Meydanı’nda yapılacak.