ABD ‘Acil Durum’ İlan Etti

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de etkisini artıran Covid-19 salgınına ilişkin Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin aldığı erken önlemler nedeniyle virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiklerini savunan Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına da işaret etti.

ABD Başkanı Trump, “Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar çok önemli 2 büyük kelime.” ifadesini kullanarak, 50 milyar dolara kadar acil durum fonunun erişime açılacağını kaydetti.

‘Büyük ihtimalle test yaptıracağım’

Geçen hafta Florida’da bir araya geldiği Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun İletişim Sekreterinde Covid-19 çıkması ve Bolsonaro’nun da virüs iddiaları ile gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine, “Ben endişeli değilim. Herhangi bir hastalık belirtim yok. Zaten Brezilya Devlet Başkanının da testi negatif çıkmış.” dedi.

Yakın çevresindeki virüs vakaları nedeniyle test yaptırıp yaptırmayacağı tartışılan Trump, “Büyük ihtimalle virüs testi yaptıracağım. Şu anda bir program üzerine çalışıyoruz.” dedi.