Askere Telefon Kararı

Bylock olaylarının güvenlik açığını fark ettirmesi ve sosyal medyada fenomen olan selfie çeken asker olayından sonra, zaten son yıllarda envanterindeki yerli ve milli üretimi teçhizatların oranını git gide artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik önlemi almak ve personellere yardım  sağlamak için bir önemli projeye daha imza atıyor. TSK personelinin görev bölgelerinde iletişim ihtiyaçlarını giderebilmeleri ve daha güvenli bir şekilde kullanım sağlamaları için telefon geliştiriliyor.

Kritik noktalarda görev yapacak olan askerlerimiz için özel telefon geliştirecek olan TSK, bu telefonlarda hangi özellikleri kullanacak, telefonların askerlerimize ne gibi yardımcı dokunacak…

Geliştirilen telefonlara muhtemelen açık kaynak kodlu olan Android’in özelleştirilmiş bir sürümü olacak.

Doğrudan ve dolaylı olarak uygulama yüklenmesinin engelleneceği bu telefonlarda, görüşmeler ve hareketler güvenlik amacıyla kayıt altına alınacak.

TSK mensupları arasındaki mesajlaşma için de SMS veya WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının yerine uçtan uca şifreli özel bir mesajlaşma uygulamasının geliştirilmesi bekleniyor.

TSK’nın ‘Emniyetli Cep Telefonu Projesi‘ olarak adlandırdığı bu projeyle eş zamanlı olarak geliştirilen ‘Emniyetli Uydu Telefonu Projesi‘ de çok yakın zamanda hayata geçirilecek.