Bursa Eski Valisine Yardıma Giden Polislere Soruşturma

Gelecek partisinin kurucuları arasında bulunan Bursa eski Valisi İzzettin Küçük ile AKP’nin geçmiş dönem milletvekillerinden Mustafa Öztürk’ün içinde bulunduğu araç 23 Ocak’ta Ankara dönüşü İnegöl Mezitler mevkiinde şoförün hakimiyetini kaybetmesiyle bariyerlere çarptı. Kazada Bursa eski Valisi İzzettin Küçük, kolundan hafif yaralandı. Aracı kullanan koruma polisi, İnegöl’de görevli polis arkadaşlarından yardım talebinde bulunurken, görevli bir komiser yardımcısı ile 3 polis, meslektaşlarına destek olmak için kaza yerine ulaştı.

Oda TV’ye açıklama yapan İzzettin Küçük, “30 yıl süre boyunca devlet için çalışmış bir vali olarak bu olaydan büyük üzüntü duydum. Kaza yaptığımız alana en yakın polislerden yardım istedik. 2 kilometre mesafede bulunan benzin istasyonuna bizi bırakmalarını istedik. Kedi o durumda olsa yardım edilir. Bu insanlık gereğidir. Görevli polislerimizi yerlerinden ettiklerini öğrendim. Üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Haberlerin ardından basın duyurusu paylaşan Bursa Valiliği, personelin amir ve üstlerine bilgi vermeden resmi görevli araç ile birlikte görev yerlerini terk ettiği için disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.