Bursa iş dünyasından Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne malzeme desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne yardım eli uzatan Bursa iş dünyası, 2 bin 500 adet medikal maske yardımı ve  1 tonu hastane bünyesinde 500 kilosuda onkoloji servisinde kullanılmak üzere 1,5 ton dezenfektan bağışında bulundu.

Malzemeleri teslim alan BUÜ Hastane yöneticileri, verdikleri destek ve katkılardan dolayı iş dünyası temsilcilerine teşekkür etti. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, böylesine kritik bir dönemde fedakârca çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Yapılan yardımların kendileri açısından ciddi bir moral kaynağı olduğunu ifade eden Rıdvan Ali, “Ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle hastane olarak her türlü tedbiri aldık. Bunu yaparken bütün imkanlarımızı seferber ettik. Yetişemediğimiz noktalarda ise bizlere en büyük desteği iş dünyasının temsilcileri verdi. Gösterdikleri hassasiyet için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, yapılan yardımlardan dolayı iş adamlarına teşekkür etti. Dünyanın ve Türkiye’nin de ciddi şekilde etkilendiğine işaret eden Kılavuz, sürecin en başında Üniversite Hastanesi’ndeki bütün tedbirlerin alındığını açıkladı. Kılavuz, “Üniversite olarak elimizdeki imkanlar dahilinde her türlü sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat süreç içerisinde bir takım eksikliklerimiz baş gösterebiliyor. Bunu da Bursalı hayırsever iş insanlarımızın desteği ile atlatıyoruz. Yapılan nakdi bağışlar ve malzeme desteği bizi mutlu ediyor. Milletimizin ve iş dünyamızın zor günlerde gösterdikleri birlik ve beraberlik örneğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.