Bursa Ticaret İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde ‘Çocuk Giysilerinde Güvenli Üretim’ Projesi

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ‘nün proje koordinatörlüğünü üstlendiği Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, Ilmiolavaro-Ilmiofuturo İnovasyon Firması, Inercia Digital Araştırma Enstitüsü ve Eğitim Kurumu ve İtalya Teramo Ticaret Odası’nın proje ortağı olduğu “Erasmus Plus- Ka2yenilik ve İyi Uygulamalar Değişimi İçin İşbirliği/ KA202 Mesleki Eğitim Alanında Strateji Ortaklıklar” adıyla “Çocuk Giysilerinde Güvenli Üretim” projesi gerçekleştirilecek.

30 ay sürmesi planlanan ve 233 bin Euro onaylanmış bütçesiyle projenin hedef kitlesi; çocuk giyim firmaları, çocuk giyim sektöründe faaliyet gösteren tedarikçiler, çocuk giyim sektöründe çalışan personelden oluşmaktadır.

Projenin amacı, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde çocuk giyim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere yenilikçi ve rekabetçi bir yapı kazandırarak, mesleki eğitim, öğretim ve stratejik ortaklıklarla ihracat becerilerine katkı sağlamaktır.

Projenin Türkiye’ye ve Bursa’ya katması beklenen faydalar ise, proje süresince ve sonrasında yapılacak faaliyetlerle firmaların çocuk giysilerinde güvenli üretim konusunda yeterliliklerinin arttırılması bu sayede ihracat miktarlarının arttırmasını sağlamak. Ayrıca Türkiye’de üretilen çocuk giyim ürünlerinin uluslararası pazarda aranan ürünler olması hedeflenmektedir.