Bursa’dan sağlık çalışanlarına alkış desteği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘salgının ağırlık merkezi’ olarak tanımlanan Avrupa ülkelerinde yoğun bir etki gösteren korona virüs Türkiye’de de etkili oluyor. Virüse karşı mücadelede sağlık personeli hastalarla ilk teması kurmak zorunda kalıyor. Sağlık çalışanları, testlerin uygulanması, tedavi süreçleri, iş saatlerinin uzaması ve ölümlü vakalara şahitlik etmesi nedeniyle sabırla işlerine ara vermeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalığı artırmak ve moral desteği vermek amacıyla 2 gün önce çağrıda bulunmuştu. O akşam saat 21.00’de balkon ve pencerelere çıkan vatandaşlar hep birlikte sağlık çalışanlarına alkışlı destekte bulunurken aynı destek dün akşam saatler akşam 9’u gösterdiğinde de devam etti. Vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak sağlık çalışanlarına alkış ve ıslıklarla destek verdi.

Sağlık emekçilerine destek olmak için balkonlara çıkarak alkış yapılmasına bir destek de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan geldi. Saat 21.00’da ailesiyle birlikte evinin balkonuna çıkarak alkış tutan Aktaş, “Biz evde güvende kalalım, sağlıklı kalalım diye kutsal görevlerini hakkıyla yerine getiren, canla başla toplum sağlığı için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı gönülden kutluyor, yürekten alkışlıyorum” dedi.

Öte yandan İnegöl’de bir fabrikada çalışan onlarca işçi aynı anda işlerini bırakarak sağlık çalışanlarına destek olmak için alkış eylemine katıldı. O anları ise cep telefonlarıyla kaydedildi.

Bursaspor’un taraftar grubu Teksas’tan da sağlık çalışanlarına pankartlı destek geldi. Şehir Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis Önü ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Bursasporlular, “Bizler için canını dişine takıp koronavirüse karşı savaşan tüm sağlık ekiplerini sırtımızda taşımaya hazırız.” açıklamasında bulundu.