Bursaspor’a Acil 4 Milyon TL Lazım!

TFF 1. Lig’de yeniden Süper Lig’e çıkabilmek için mücadele eden Bursaspor, sezonun ikinci yarısına iyi başladı. Ancak yükseliş trendinin devam edebilmesi için Bursaspor’a çok acil 4 milyon TL gerekiyor.

Bursaspor, ara transferde Serdar Özkan, Tayfur Bingöl, Kerem Can Akyüz ve Emrullah Şalk gibi futbolcularla ön protokol yaptı, ancak henüz resmi sözleşme imzalayamadı. Sözleşme imzası için SGK ve vergi borçlarının ödenmesi gerekiyordu.

SGK SORUNUNU FARUK ÇELİK ÇÖZDÜ

Bursaspor yönetimi engelleri aşmak için çaba harcarken, en büyük destek yine eski bakanlardan Faruk Çelik’ten geldi. Çelik’in devreye girmesiyle Bursaspor’un SGK’daki sorunu çözüldü.

VERGİ YAPILANDIRMASININ HAYATA GEÇMESİ İÇİN

Bursaspor’un vergi borçları için de yapılandırmaya gidildi, konuyla ilgili yazışmalar tamamlandı. Ancak yapılandırmanın yürürlüğe girebilmesi için borçların yüzde 10’unun peşin ödenmesi gerekiyor, ki bu da 4 milyon TL’lik bir ödeme anlamına geliyor. Bu miktarın da en geç 48 saat içerisinde ödenmesi gerekiyor.

4 MİLYON TL BULUNAMAZSA…

Bursaspor’un yeni futbolcuların lisanslarını çıkararak, Futbol Federasyonuna bildirmesi için yarın (22 Ocak 2020) saat 16:00’ya kadar vakti var. 4 milyon TL’nin ödenerek, oyuncu listesinin federasyona bildirilememesi halinde Bursaspor’u hayli zor bir süreç bekliyor. Çünkü Fatih Karagümrük maçında sarı kart gören Burak Kapacak ve Kubilay Kanatsızkuş cezalı duruma düştü. İki oyuncunun forma giyemeyeceği Akhisarspor maçında özellikle Serdar Özkan ve Tayfur Bingöl’ün lisansının çıkarılarak forma giymeleri büyük önem taşıyor.

KAMPANYADA NE KADAR TOPLANDI?

Öte yandan, Bursaspor’a maddi destek amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 6 Ocak’ta resmen başlatılan “Yeniden Büyük Bursaspor” kampanyası devam ediyor.

216 bin forma ile Bursaspor’a 21.6 milyon TL’lik katkının hedeflendiği kampanyada toplanan miktarın, kulübün acil ihtiyacı olan 4 milyon TL’yi karşılayıp karşılayamadığı ise belli değil. Zira kampanyayı yürüten BTSO bugüne kadar hesaplarda biriken miktarı açıklamadı.