Cuma namazı ne zaman kılınmalı? Diyanetten açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Erbaş yaptığı açıklamada “Aziz kardeşlerim! Bugün CUMA vaktinde ezan okunduktan sonra evlerimizde öğle namazını kılalım. Bizleri her türlü belâ, musibet ve tedavisi olmayan hastalıklardan koruması için Rabbimize DUA ve niyaz edelim. CUMANIZ mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yayınladığı cuma mesajında musibetler karşısında tedbir, tevekkül ve duanın önemine değinerek, “Mümin, elinden gelen her türlü önlemi alır, akıllı ve sorumlu davranır, kul hakkını gözeterek kendisini ve sevdiklerini tehlikelerden korur” dedi.

Başkan Erbaş, “Öncelikle Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, yardımı, inayeti, merhameti hepinizin üzerine olsun. Mübarek bir zaman dilimi olan cuma vaktinde camilerimizde buluşamadığımız için elbette üzgünüz. Şu anda her bir mümin kardeşimin hüznünü hissediyor, yüreğindeki burukluğu anlıyor, dilindeki duaya ortak oluyorum. Yüce Rabbimiz, en kısa zamanda tekrar coşkuyla ve heyecanla camilerimizde buluşabilmeyi bizlere nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.