“Omuzlarının Üstündeki O Başlar Kalmayacak!”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Daha İdlib şehitlerimizin cenazelerini kaldırmadan rejime tarihin en büyük kayıplarını verdirerek bismillah dedik.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa, bir süre sonra omuzlarının üstündeki o başlar da kalmayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz. Şu ana kadar rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır. Bu gafillere Türkiye’nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘ŞEHiTLER TEPESİ’ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı öncesinde ise salon dışında bekleyen vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Şehitler tepesi” açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

”Şehitler tepesi boş değildir boş kalmayacak. Bay Kemal’in şehadet şehitlik diye bir derdi olmayabilir fakat Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin genel başkanıyım havasında gezinen bu Bay Kemal’e sadece bir şey hatırlatacağım o da Çanakkale’deki tüm askerimize Gazi Mustafa Kemal’in hitabıdır. Nedir? ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ demiştir.

Bay Kemal tarihinden, şehadetten uzak, şehadet nedir bilmeyen bunun cahili olan bir kişi. İnanıyorum ki bu CHP’ye gönül veren kardeşlerim vatandaşlarım da böyle bir şahsın arkasından gitmeyecek onu da hesaba çekeceklerdir.”