Hükümet Artan Dolar İle İlgili Ne Dedi ?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar/TL kurunun 5 liraya yaklaşmasının bir açıklama yaptı. Zeybekci, “Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanmakta” dedi. Mali disiplinden ödün verilmeyeceğini söyleyen Zeybekci, “En doğru hamlenin len uygun zamanda yapılacağına güvenim tam.” açıklamasını yaptı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Zeybekci şunları söyledi:

Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir.” dedi.

Zeybekci, “Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır.” değerlendirmesinde bulundu. İşte Zeybekçi’nin Twitter üzerinden yaptığı o açıklama…

Bozdağ’dan da Açıklama: Seçimin Sonucunu Değiştirmez

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ dolardaki yükselişle seçimden medet umanlara dikkat çekti. Bozdağ şunları söyledi.

“Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar.”

Başbakan Yardımcısı Akdağ : AK Parti’nin Yükselişini Engellemek İstiyorlar

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Dövizin yükselmesiyle ilgili olarak tedbirler alınmaya devam edilecek. Belli çevreler Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yükselişini engellemek istiyor” dedi.