Hulusi Akar’dan Türkiye-Rusya Gerilimi Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılmak için geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Akar; “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin’e en üst düzeyde ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir.” dedi.

Hulusi Akar, Rusya’yla başlangıçtan beri mutabık kaldıkları konular olduğunu ama bunların uygulanmasında sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtti.

“En üst düzeyde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin’e ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir. Bu konuda başlangıçtan itibaren görüşlerimizi, taleplerimizi hep iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecektir.”

Bahçeli’nin Talebine Cevap

Bir gazetecinin “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 27 Şubat’taki İdlib saldırısı sonrasında Rusya’nın bu işin içinde olduğunu ve Rusya’dan yarın yapılacak görüşmede bir tazminat ve özür talebi iletilmesini istedi. Bu gündemde olabilir mi?” sorusuna Akar, şu yanıtı verdi:

“Bunların hepsi kompleks, teknik konular. Sonuçlanması bakımından, neyin ne olduğunu anlamak bakımından bu konulardaki teknik çalışmalar devam ediyor. Bu hususta Cumhurbaşkanlığı makamı da yoğun çalışma içinde. Elde edilen bilgiler Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli çalışmayı sonuçları aldıktan sonra gereğini yapacaktır.”