İstanbul’da Çok Ciddi Koronavirüs Önlemleri!

Mart sonuna kadar Cemal Reşit Rey gibi bütün toplu alanlarda tiyatro ve etkinlikleri Mart sonuna kadar iptal etme kararı aldık. Bu tedbirlerimizi bugün arkdaşlarımızla konuşacağım. İSMEK’te insanlar toplu olarak gelip eğitim aldıkları yerler var. Oradaki eğitimin de ay sonuna kadar iptali ile ilgili vatandaşlarımıza bilgi aktaracağız. Bununla ilgili hızlı hareket edeceğiz.

Müzelerimiz özellikle yurt dışından nereden geldiğini bilmediğimiz insanların yoğun kullandığımız alanlar. Müzelerin gezilmesiyle ilgili süreci yine ay sonuna kadar kapatacağız. Hem müzelerimiz, hem İSMEK hem de Şehir Tiyatroları’nın etkinliklerini ay sonuna kadar iptal ederek toplu olarak bir arada bulunan tedbirsiz ortamların oluşması konusunda hassas davranmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak karar vermis durumdayız.

Yaşlı vatandaşlara ‘toplu taşımaya katılmayın’ önerisi

Bolca seyahat edilen, yolculuk yapılan bir kentteyiz. İşimiz var, dönen bir çark içerisindeyiz bunu anlıyorum ama mümkün olduğu kadar belli bir yaş üstü ya da belli rahatsızlığı olan insanların seyahat yapmamalarını, İstanbul içinde toplu taşımaya katılmamalarını çok önemsiyorum.

İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini belirtti.