Koronavirüse Karşı Antibakteriyel Boya

Günün pek çok saatini geçirdiğimiz yaşam alanlarını daha hijyenik yapmak mümkün müdür soruları aklımızı kurcalarken Bursa Boyacılar Odası Başkanı Ferhat Daysalı Line Tv’nin sorularını yanıtladı.

Daysalı yaptığı açıklamada; “Antibakteriyel boyalarla yaşam alanlarımızda dolaşan havayı hem temizleyip hem de her türlü virüse karşı koruyabileceğimiz boyalar var. Her alanda olduğu gibi toplum, boya konusunda da farklı yönlerde düşünüyor. Antibakteriyel boyalarla yaşam alanlarımızdaki hava kalitesini artırabilmemiz mümkündür” diye konuştu.

Bakteri, mantar ve küf oluşumlarına antibakteriyel boyalarla karşı konulabileceğinin altını çizen Ferhat Daysalı;  “Okul, hastane ve camilerin her yıl boyanması ve günümüzün yoğun olarak geçtiği iç mekan alanlarının boya işlemlerinin sık sık yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu ve şunları ekledi:

“Antibakteriyel boyaların mevcut yüzeyde olan bakterileri öldürüyor. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla yaşam alanlarımızın boyanma sürelerinin uzadığını gözlemledik. Bizdeki istatistiklerde daha önce 2 yılda bir boyanması gereken yaşam alanlarının boyanma süreleri ortalama 8 yıla çıktı. Bu sürenin uzadığını ve boyanın toplumda yanlış yorumlandığını farkettik. Bu anlamda boyanın ön planda olması lazım. Boya sadece renk değişimi ve kir kapatan bir olgu değildir. Yaşam alanlarında 2 yılda bir boya yapılmasını öneriyoruz. Dolayısıyla hijyenin yaşam alanlarında artması sağlanmaktadır” dedi.