Mustafa Bozbey CHP Bursa İl Başkanlığı Seçimi Kongresinde Konuştu

CHP’nin ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmalarla büyük yankı yaratan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda yapılan il kongresini salonun balkonundan takip etti.

Kongrede adı anons edildiğinde büyük alkış alan Bozbey, Divan Başkanlığından söz isteyerek kürsüye çıktı.

‘DELEGELERLE İZLEMEKTEN GURUR DUYUYORUM’

Kendisine protokolde yer ayrılmadığını ve kongre salonunun balkonunda oturduğunu belirten Bozbey, “Bozbey, yukarıda duruyor. Herkesin bir yeri var, bizimki de oradaymış. Protokolde yerimiz yok. Ben delegelerle birlikte izlemekten gurur duyuyorum” dedi.

Yerel seçimlere değinen Bozbey, “31 Mart’ta çok önemli bir seçim geçirdik. Bir umut doğdu Bursa’da, ama sonuçlandıramadık. Özveri ile çalışan herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

‘SİYASETTE İKİNCİLİK DİYE BİR BAŞARI YOK’

İlçe kongrelerindeki ateşli ve sert konuşmalarının aksine yumuşak bir üslubu tercih eden Bozbey, buna rağmen üstü kapalı olarak mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u hedef aldı.

Bozbey, “Şundan dolayı bundan dolayı ya da şunun veya bunun hatasından kaybettik demenin artık bir önemi yok. Bursa’da oyumuzu şu kadar artırdık demenin de anlamı yok. Sonuç olarak hepimiz kaybettik. Siyasette ikincilik diye bir başarı yok. Sonuçtan en çok Bursalılar üzüldü. Artık ileriye bakma, yeni başarı hikayeleri yazma zamanı. İnanıyorum ki sizlerin bugünden itibaren yapacağımız çalışmalarla Bursa farklı bir renge bürünecektir. Kazandığımız Büyükşehirlere Bursa’yı eklemek hepimizin sorumluluğudur. Biz inanıyoruz siz de inanın. Bursa’nın rengi değişecek, havası temizlenecek, Bursalılar hakettikleri gibi yönetilecek.” diye konuştu.

Nazım Hikmet’in “Kerem Gibi” adlı şiirini, okuyan ve “Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” diyen Bozbey, konuşmasını şöyle tamamladı:

YENİDEN ADAYLIK SİNYALİ

“Geleceğin aydınlık Türkiye’si için başarmak zorundayız. Mahallelerde herkese ulaşarak, hiç kimseyi ötekileştirmeden başarıya ulaşacağız. Seçilen yönetim bize sorumluluk verirse, görev verirse yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. Hep birlikte başaracağız” dedi.

Bozbey’in sözleri ilk yerel seçimlerde yeniden adaylığa hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Bozbey, konuşmasının ardından tekrar balkondaki yerine oturdu.