SES’ten şeffaflık çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler elbette mesleki sorumluluğumuz ve meslek etiğimiz gereği sonuna kadar buradayız ancak işimizi yaparken koruyucu ekipman eksikliği, sağlıklı bilgilendirme bulunmaması kabul edilebilir değildir. Bilim referans edilmeden, yeterli test yapılmadan açıklanan rakamlar gerçekçi değildir. Salgını önlemenin ilk ve en önemli yolu doğru bilgilendirme, gerçek durumun ortaya konulması ve biz canını ortaya koyarak mücadele veren sağlık emekçileriyle tüm sürecin şeffaf şekilde paylaşılmasıdır. ”

Açıklamada, çalışma alanları dışında sağlık çalışanlarının dinlenebileceği yerlerin ayarlanması ve mesai saatlerinin düzenlenmesi çağrısı yapılırken, otobüslerin doluluk oranlarınınsa çok yüksek olduğu da iddia edildi.

“Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarında herhangi bir önlem alınmadığı görülmektedir. Hatta bazı hatlarda örneğin; Şehir Hastanesi Hattı, Çekirge Devlet Hastanesi Hattı, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hattı araçlarının tamamıyla dolu olduğu, bunun da bulaşma riskini ciddi anlamda artırdığı görülmektedir. Belediye, sağlık çalışanları için derhal belli hatlar üzerinde sadece sağlık çalışanlarına ait ücretsiz servisler koymalıdır.”

Yazılı açıklamanın sonundaysa; “Salgınla mücadele en ön safta yer alan sağlık çalışanları olarak kendimizi güvende hissetmek istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.