Temel Karamollaoğlu: 300 gramlık kaşar 40 lira, kontrol elinizdeyse yapın bir şey

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump‘ı Türkiye tehdidine, “Terbiyesizlik, saygısızlık, küstahlık” diyen Karamollaoğlu eleştirilerde bulundu. Trump’ın daha önce de Suriye’den çekileceği yönündeki beyanlarını hatırlatan Karamaollaoğlu, “Ben bu kararı alıyorum arkasından o bölgeye daha çok asker gönderme mecburiyetinde kalıyorum dedi. İtiraf etti. Bizim sadece Trump’ın tweetleriyle bir takım kararların yürürlüğe gireceğini beklememiz yanlış olur. Burada başka bir politika yürütülüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a, olası bir Suriye harekâtına ilişkin olarak tüm parti liderleriyle bir araya gelerek istişare etme çağrısında bulunan Karamollaoğlu, “Geçmişte yapmış olduğunuz hataları göz önünde bulundurarak politikalar oluşturun” diye seslendi.

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından bölümler şöyle:

“Netanyahu’nun zihninden geçenler tatbikata yansırsa, israil’in toprakları olarak yansıyan yerde yaşayan Filistinliler vatandaş sayılmayacak. Böyle deklare ettiler. Orada Filistinli diye tarif edilenler vatandaş olarak görülmeyecekler. Varlık olarak görülmeyecekler.”

“Artık son perde oynanıyor. ABD’nin Orta Doğu ile ilgili politikalarını belirleyen kurum Pentagon’dur. Bundan önce seçime giderken Amerikan başkanlarının bazı vaatleri oldu bunu gerçekleştiremediler çünkü Pentagon buna rıza göstermedi. İlk adım Obama döneminde atıldı. Buna rıza gösteremeyiz dedi, 8 yıl iktidarda kaldı ama bu dediğini gerçekleştiremedi. Trump, her şeye para yoluyla bakıyor. Çekileceğim deyip, daha da askeri gücünü artırdı. Suriye’de başka bir türkü söyleniyor. Suriye’ye Amerika üsleriyle Suriye’ye girdi. Irak’a girdi. En büyük üslerinden birini de Irak’ta inşa etti. En aktif üstü de Türkiye’de. İncirlik bir defa kapandı. O da Kıbrıs Harekâtı’nın yapmasıyla Amerika’nın bize ambargo koymasıyla kapandı. ”

“Ben Suriye’den çekiliyorum diyor. Ben bu kararı alıyorum arkasından o bölgeye daha çok asker gönderme mecburiyetinde kalıyorum dedi. İtiraf etti. Bizim sadece Trump’ın tweetleriyle bir takım kararların yürürlüğe gireceğini beklememiz yanlış olur. Burada başka bir politika yürütülüyor.”

“Bugün dar çerçevede alınan kararlar ileride karşılaşacağımız tehlikelere karşı yeterli olmaz. Bunun için tekrar tekrar kısır bir döngü içine girmeden politikalar oluşturmaya stratejiler belirlemeye ihtiyacımız var.”

“Ben şimdi gidip geçmişte yapılan hataları sıralamak istemiyorum ama yanlışlarımızı görmezsek, bunlar üzerinde politikalar inşa etmeyen kalkarsak bu politikalar havada kalır.”

“Geçmişte yapmış olduğunuz hataları göz önünde bulundurarak politikalar oluşturun.”

“Bize karşı oluşan bölgeyi tehdit eden oluşumlarla ilgili olarak elbette adımlar atmaya mecburuz. Ve biz millet olarak hareket edeceğiz. Ama ister istemez aklımıza şu geliyor; Meclis’te bir görülme oldu karar alındı ama hepimizin aklından geçiyor, bu ülkenin bütününü ilgilendiren bir karar olduğuna göre acaba cumhurbaşkanı bütün parti liderlerini toplayarak bir istişarede bulunsa bu zararlı mı olur. Bizim birbirimizi kucaklamaya ihtiyacımız var. ”

“Trump da sıkıştı. Kendini aşan kararlar aldı.”

“Siz bahçeli evlerde hayvan besleyen aileleri siz apartmanlarda yaşatamazsınız.”

“Bu bölgede bulunan ülkeler insanlar bir araya gelecek, bütün tehlikeleri masaya yatıracaklar. Dostu düşmanı ayırt edecekler ardından da biz nasıl bir dayanışmanın içine gireceğiz onu belirleyecekler. Bu yanlış politikaları yalnız yapmıyoruz ki. Suriye’de başka yerlerde de var.”

“İnşallah ülkemiz zarar görmeden, bölgede yaşayan inanlar da zarar görmeden bu problemler çözülür diye dua ediyorum.”

Ekonomi hepimizin derdi. Ekonomiden sorumlu bakan Albayrak, aynı zamanda Cumhurbaşkanı da hiç merak etmeyin her şey iyiye doğru gidiyor gibi  ifadeler kullansalar da insanımız şu anda dertli. Enflasyon tek rakama indi, zamlar çift rakam. Tren bileti fiyatları yüzde 20, PTT gönderim ücretleri yüzde 20 zam. Nasıl oluyor da bugün pazara çıktığınızda zamlı olmayan hiçbir ürün yok? 300 gramlık kaşar 40 lira diyor. Kilosu 120 lira ya. Biz bunu görmezsek, vatandaş yaşıyor bunu, görmeye ihtiyacı yok. Pahalanmayan hiçbir şey yok. Son birkaç senenin içinde iki üç misline çıkan fiyatlar var. Medya vasıtasıyla insanları bir miktar uyutabilirsiniz ama insanlar gündelik hayatlarında başlarına balyozu yedikçe bu hikâyelerle uyuma ihtimali ortadan kalkıyor. Ekonomi böyle giderse bundan sonra daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız.

“Kontrol elinizdeyse yapın bir şey de bu millet biraz rahatlasın.”

“Allah rızası için karar verirken kendi makamınızı korumak için, endişeyle değil adaleti tesis etmek için karar verin. Hakimler yandaşlık yapamazlar. Birilerine duydukları husumet veya sempati kararlarını etkilememeli. Biz kanun hükmünde kararname ile işlerinden uzaklaştırılanları da yürümelerine engel olanları, konuşmak isteyip de konuşamayanları da bu insanın en tabi insanları olarak görüyoruz. Hükûmeti bu noktada hassas davranmaya davet ediyorum.”

“Dış politikada en önemli konu burada oynanmak istenen 120 yıllık oyunun anlaşıldıktan sonra politikaların üretilmesidir. Biz bugün meydana gelen hadiselerin arkasındakileri görmezsek isabetli bir politika oluşturamayız. Ekonomi sadece vaatlerle, ümit pompalayarak rayına oturmaz. Ümit de güzel bir şeydir ancak gerçekçi olmak mecburiyetindedir. Millet bir kere rakamlara güvenini kaybetti mi bir daha bu hükûmete güven duymaz. O yüzden gerçekçi olmak zorundalar.”

“İktidar elinde bulundurduğu gücü kendi menfaati için kullanmaya kalkar, muhaliflerin ben sözünü keserken benim yanlışlarımı kimse görmez, duymaz zannetmesin. Hükûmet aksine zorbalıkla insanları susturmaya kalkarsa bu daha hızlı şekilde yayılır, itibar kaybeder. Onun için hatalarını ikrar etmek çok önemli bir erdemdir. O zaman hatalar düzeltilir.”