Twitter Savaşları Gerilimi Arttırıyor

Resmi ziyaretler için İngiltere’de bulunan Erdoğan İngiliz televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda “Gazze katliamının sorumlusu Trump ve Netanyahu’dur” demişti.

Netanyahu’dan Yanıt Tweet olarak Geldi

Netanyahu da kendisine tepki gösteren Erdoğan’a yönelik attığı tweette “Erdoğan, Hamas’ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.” dedi.

 

“İnsanlık dersi istiyorsanız on emri okuyun

İngiltere temaslarını sürdüren Erdoğan, Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştığı mesajda “Netanyahu, 60 yılı aşkındır Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ederek savunmasız insanların topraklarını işgal eden bir apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Netanyahu’nun ellerinde Filistinlilerin kanı var, suçlarını Türkiye’ye saldırarak saklayamaz. İnsanlık dersi istiyorsanız on emri okuyun.” dedi.

Yanıtını İbranice Verdi

Netanyahu, kendisine ‘ellerinde Filistinli kanı olan Apartheid lideri’ diyen Erdoğan’a Twitter’dan yanıt verdi. Ama bu kez İbranice yazdı

“Kuzey Kıbrıs’ın işgalini devam ettirmek için binlerce asker gönderen ve Suriye’yi işgal eden zat, kendimizi Hamas’ın girişimlerinden koruduğumuzda bize vaaz veremez. Elinde Türkiye’deki, Suriye’deki sayısız Kürt kurbanın kanları olan zat, bize askeri etikle ilgili nutuk atacak son kişidir.”

Ardından Erdoğan yeniden İngilizce olarak Twitter’dan Netanyahu’ya yanıt verdi.

“Netanyahu’ya haıtrlatma’ başlıklı mesajda Erdoğan “Hamas terör örgütü değil ve Filistinliler terörist değil. (Hamas) Filistin yurdunu işgalci bir güce karşı savunan bir direniş hareketi. Dünya onlara zulmedenlere karşı Filistinlilerle dayanışma içinde” ifadelerini kullandı.

 

Twitter üzerinden yapılan bu savaş küresel çapta ilgi uyandırırken İsrail basını olayları ‘İsrail-Türkiye ilişkileri uçurumun kenarında’ başlığıyla ele aldı.