Ülkelerin 15 günlük gün vaka sayıları

Son 24 saatte 5 bin 35 test yapıldığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadaki açıklamasında “5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar” dedi.

 

İtalya’da koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 7 bin 500’ü aştı. Ülkedeki toplam vaka sayısı da 74 binin üzerine çıktı. Vakalar ne kadar hızlı belirlenirse, Covid-19’un yayılma hızı o kadar düşüyor

Koronavirüs tanılarının daha yavaş yapıldığı İtalya’da 74 binden fazla vaka bulunuyor. İtalya 15’nci gününde toplam bin 128 koronavirüs vakası açıklamıştı.

Bir diğer örnek de İspanya. İspanya’da, 15’nci gününde sadece 58 vaka duyurmuştu. Bugün İspanya’daki toplam vaka sayısı 47 bini geçiyor. Bu duruma göre, ülkeler vakaları belirlemede ne kadar hızlı davranırsa, salgını kontrol etme kabiliyetleri o kadar yüksek oluyor.

İlk 10 günde en fazla vaka tespit eden ülke Güney Kore

Çin dışında, salgın ilk defa Güney Kore’de ciddi bir ivme kazandı. Ancak Güney Kore hükümetinin aldığı önlemler ve çok fazla kişiye test yapılması sayesinde bu ülkedeki vakaların artışı azaltıldı.

Güney Kore’nin aldığı önlemlerden biri maksimum kişiye koronavirüs testi yaparak, karantina koşullarını katılaştırmak oldu.

Her ülkede 1 milyon kişi başına düşen test sayısına bakıldığında zirvede 3 bin 692 ile Güney Kore var. Bu, Güney Kore’de her 1 milyon kişiden 3 bin 692 kişinin teste girdiğini gösteriyor.

Bunun sayesinde vaka sayısı artışı ciddi oranda yavaşladı.